Pensioenoverzicht (UPO)

Elk jaar ontvangt u een pensioenoverzicht met uw persoonlijke pensioengegevens. Uw pensioen is belangrijk. Bekijk het overzicht daarom goed. Zo weet u hoe uw pensioen ervoor staat.

Het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) vindt u bij Mijn pensioen
Dat is een digitale versie, die u ophaalt via Mijn pensioen, bij Mijn archief.

Pensioen, weet u wat u krijgt?
We hebben voor u inzichtelijk gemaakt hoeveel pensioen u heeft opgebouwd bij Pensioenfonds bp. De verwachting van uw pensioen bij bp als het economisch mee- of tegenzit en een vooruitblik van uw AOW-bedragen.

Klik op de afbeelding om de pdf te downloaden. In deze pdf ziet u waar u welke informatie vindt.

infographic Mijn pensioen

In de animatie hieronder leggen wij u kort uit wat het UPO is.

We laten weten of uw UPO er is via uw e-mailadres
Heeft u uw (privé) e-mailadres al doorgeven? Dat kan ook via Mijn pensioen. We gebruiken uw e-mailadres alleen om u te laten weten hoe het met uw pensioen en pensioenregeling is.

Uw jaarruimte berekenen
Op uw pensioenoverzicht ziet u de netto betaalde premies voor de berekening van uw jaarruimte. Hierbij gaan wij uit van de gegevens die wij van uw werkgever ontvingen. De jaarruimte is het bedrag dat u van de overheid mag gebruiken om belastingvriendelijk extra pensioen op te bouwen. Bouwt u minder pensioen op dan van de overheid mag? Dan heeft u jaarruimte. Wilt u uw jaarruimte berekenen? Gebruik dan de Rekenhulp Lijfrentepremie op Belastingdienst.nl. Of vraag een financieel adviseur u te helpen. 

Veelgestelde vragen over het...

Inzicht in mijn pensioen

U krijgt elk jaar een pensioenoverzicht van ons. Als u niet meer opbouwt in onze pensioenregeling omdat u uit dienst bent getreden, vindt u ieder jaar uw pensioenoverzicht op Mijn pensioen, in Mijn archief. Eens in de 5 jaar sturen wij u een overzicht van uw pensioen bij dit pensioenfonds.

Nee. U vindt het verevende pensioen niet terug op uw pensioenoverzicht. Het pensioen voor uw ex-partner is van uw pensioen afgehaald, als het pensioenfonds u daarover een bericht heeft gestuurd. U vindt het pensioen voor uw ex-partner ook niet terug op uw pensioenoverzicht.

Ja. Het pensioen dat u door waardeoverdracht erbij heeft gekregen, staat niet apart vermeld op uw pensioenoverzicht. De waardeoverdracht is verwerkt in uw pensioenoverzicht als u van ons een bevestiging heeft gekregen. Heeft u nog geen bevestiging gekregen? Dan is uw verzoek voor waardeoverdracht nog niet verwerkt in onze administratie. Heeft uw waardeoverdracht een overdrachtsdatum na 1 januari van dit jaar? Dan is de waardeoverdracht niet verwerkt in uw UPO van dit jaar.

Op Mijnpensioenoverzicht.nl ziet u een overzicht van uw totale pensioen. Ook ziet u hier wat u heeft opgebouwd bij andere werkgevers én hoeveel AOW u kunt verwachten.

U mag uw inleg voor een lijfrente of banksparen aftrekken in uw belastingaangifte. Hiervoor heeft u uw factor A nodig. De factor A geeft aan hoeveel uw pensioen in een jaar is aangegroeid. De factor A die u nodig heeft, vindt u in uw UPO van het voorgaande jaar. U heeft geen pensioenaangroei vanaf het moment dat u met pensioen bent.

De naam van uw partner is niet bij ons bekend. Bij "Wat moet ik doen bij ... samenwonen" leest u hoe en wanneer u uw partner bij het pensioenfonds moet aanmelden. Bent u getrouwd of hebt u een geregistreerd partnerschap? Dan krijgen wij de naam van uw partner automatisch door van de gemeente waar u woont. Let op: dit gebeurt niet wanneer u in het buitenland woont. Dan geeft u dat zelf door aan Pensioenfonds bp, op dezelfde manier als bij samenwonen.