Pensioenoverzicht (UPO)

Elk jaar ontvangt u een pensioenoverzicht met uw persoonlijke pensioengegevens. Uw pensioen is belangrijk. Bekijk het overzicht daarom goed. Zo weet u hoe uw pensioen ervoor staat.

Het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) vindt u bij Mijn pensioen
Dat is een digitale versie, die u ophaalt via Mijn pensioen, bij Mijn archief. U kunt daar gemakkelijk en veilig inloggen via DigiD.

Pensioen, weet u wat u krijgt?
We hebben voor u inzichtelijk gemaakt hoeveel pensioen u heeft opgebouwd bij Pensioenfonds bp. De verwachting van uw pensioen bij bp als het economisch mee- of tegenzit en een vooruitblik van uw AOW-bedragen. Klik op de afbeelding om de pdf te downloaden:

infographic Mijn pensioen

We laten weten of uw UPO er is via uw e-mailadres
Heeft u uw (privé) e-mailadres al doorgeven? Dat kan ook via Mijn pensioen. We gebruiken uw e-mailadres alleen om u te laten weten hoe het met uw pensioen en pensioenregeling is.

Nieuw in het UPO 2021
Vanaf 2021 ziet u op uw pensioenoverzicht ook de netto betaalde premies voor de berekening van uw jaarruimte. Hierbij gaan wij uit van de gegevens die wij van uw werkgever ontvingen. De jaarruimte is het bedrag dat u van de overheid mag gebruiken om belastingvriendelijk extra pensioen op te bouwen. Bouwt u minder pensioen op dan van de overheid mag? Dan heeft u jaarruimte. Wilt u uw jaarruimte berekenen? Gebruik dan de Rekenhulp Lijfrentepremie op Belastingdienst.nl. Of vraag een financieel adviseur u te helpen.

Overzicht met andere pensioenen erbij
Bij Mijnpensioenoverzicht.nl (MPO) vindt u uw pensioen van de overheid en uw (eerdere) werkgever(s). Daar logt u ook in met uw DigiD. In de video van MPO onderaan deze pagina krijgt u uitleg over uw pensioen als het mee- of tegenzit.

Wilt u meer weten over uw pensioenoverzicht (UPO)?
Lees de antwoorden bij de veelgestelde vragen over het pensioenoverzicht en bekijk de video hieronder. Of neem contact met ons op.

 

Veelgestelde vragen over het...

Pensioenoverzicht

U krijgt elk jaar een pensioenoverzicht van ons. Als u niet meer deelneemt aan onze pensioenregeling, vindt u ieder jaar uw pensioenoverzicht bij Mijn pensioen bij Mijn archief. Eens in de 5 jaar sturen wij u een overzicht van uw pensioen bij dit pensioenfonds.

Nee. U vindt het verevende pensioen niet terug op uw pensioenoverzicht. Het pensioen voor uw ex-partner is van uw pensioen afgehaald, als het pensioenfonds u daarover een bericht heeft gestuurd. U vindt het pensioen voor uw ex-partner ook niet terug op uw pensioenoverzicht.

Ja. Het pensioen dat u door waardeoverdracht erbij heeft gekregen, staat niet apart vermeld op uw pensioenoverzicht. De waardeoverdracht is verwerkt in uw pensioenoverzicht als u van ons een bevestiging heeft gekregen. Heeft u nog geen bevestiging gekregen? Dan is uw verzoek voor waardeoverdracht nog niet verwerkt in onze administratie. Heeft uw waardeoverdracht een overdrachtsdatum na 1 januari van dit jaar? Dan is de waardeoverdracht niet verwerkt in uw UPO van dit jaar.

De naam van uw partner is niet bij ons bekend. Bij "Wat moet ik doen bij ... samenwonen" leest u hoe en wanneer u uw partner bij het pensioenfonds moet aanmelden. Bent u getrouwd of hebt u een geregistreerd partnerschap? Dan krijgen wij de naam van uw partner automatisch door van de gemeente waar u woont. Let op: dit gebeurt niet wanneer u in het buitenland woont. Dan geeft u dat zelf door aan Pensioenfonds bp, op dezelfde manier als bij samenwonen.