Pensioenspreekuur

Gaat u bijna met pensioen?
Maak dan snel een afspraak voor het pensioenspreekuur
Tijdens dit pensioenspreekuur kunt u al uw pensioenvragen stellen aan onze pensioenadviseur. Vooral als u op het punt staat om met pensioen te gaan, is het belangrijk om deze afspraak te maken. Zo wordt uw pensioensituatie overzichtelijker en begrijpelijker en wordt u niet verrast.

Plan nu een persoonlijk gesprek over uw pensioen
In een persoonlijk gesprek beantwoordt onze pensioenspecialist al uw pensioenvragen. Wilt u deze kans met beide handen aangrijpen? Meld u dan aan door het contactformulier in te vullen. Klik hiervoor op onderstaande button. Wees er snel bij, want vol is vol!

Ik meld mij aan voor het pensioenspreekuur

In 2024 kunt u op de volgende donderdagen terecht voor het Pensioenspreekuur:

 18 januari 2024  20 juni 2024
 15 februari 2024  19 september 2024
 14 maart 2024  17 oktober 2024 
 18 april 2024  14 november 2024
 16 mei 2024  19 december 2024

 

Bereid u goed voor op uw pensioen
Op onze webpagina Bent u goed voorbereid op uw pensioen? vindt u ons stappenplan om goed voorbereid met pensioen te gaan. U leest hier onder meer welke pensioenkeuzes u kunt maken. 

Bekijk alvast hoe u ervoor staat op uw persoonlijke portaal
Op Mijn pensioen bekijkt u uw actuele pensioenbedragen. U kunt hier ook zelf uw pensioen berekenen. Komt u hier voor het eerst? Maak dan een gebruikersnaam en wachtwoord aan. Om in te loggen heeft u de MFA-app nodig. Heeft u hulp nodig bij het inloggen op Mijn pensioen? Bekijk de MFA-handleiding (pdf). U vindt deze ook op het inlogscherm van Mijn pensioen.

Mijn pensioen

Uw berekende pensioen via de planner kan nog wijzigen
Wij berekenen uw pensioen met flexfactoren. De rentestand en de levensverwachting hebben invloed op deze flexfactoren. Als uw pensioen ingaat, kunnen deze factoren gewijzigd zijn. Het bestuur beslist namelijk ieder jaar of deze factoren per 1 juli wijzigen. Als de flexfactoren per 1 juli wijzigen, zijn deze niet direct zichtbaar in de planner. Wanneer u met pensioen gaat, berekenen wij uw uiteindelijke pensioen met de flexfactoren die op dat moment gelden. Hierdoor kan uw uiteindelijke pensioen hoger of lager zijn dan u op de planner berekent. Gaat u bijna met pensioen? Maak dan een afspraak met onze pensioenspecialist op het pensioenspreekuur.

Hieronder vindt u onze animatie ‘De werking van uw pensioen’  waarin wij u uitleggen welke invloed pensioenkeuzes kunnen hebben op de hoogte van uw pensioen