Waarom kiest BP voor Belgiƫ?

Bp is een internationaal bedrijf met vestigingen in verschillende landen. Een groot pensioenfonds werkt efficiënter dan veel kleine pensioenfondsen. Het samenbrengen van de pensioenuitvoering voor meerdere vestigingen in verschillende landen draagt bij aan de kostenbesparingen die BP nastreeft.

Het OFP van bp voert ook de pensioenregelingen uit voor bp ondernemingen uit België, Ierland, Zwitserland, Spanje en Cyprus.

Nu bp de uitvoering van de pensioenregelingen in Europa zoveel mogelijk op 1 plek onderbrengt, is bijvoorbeeld voor de beleggingen geen lokale deskundigheid per land meer nodig. Dat werkt efficiënter en levert besparingen op, onder meer op het gebied van bestuur en vermogensbeheer.

Waarom specifiek België?

België is één van de weinige landen die zijn pensioenwetgeving heeft aangepast aan de EU-richtlijnen om uitvoering van pensioenregeling over de EU-landen mogelijk te maken. Nederland, bijvoorbeeld, biedt die mogelijkheid niet. Bp heeft zijn pensioenfonds dat het al in België had, omgevormd in een Europees Pensioenfonds. Sinds een aantal jaren is daar ook de uitvoering van pensioenregelingen uit andere EU-landen ondergebracht.